Pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice održan 6. susret dadilja – obrtnica Hrvatske


Objavljeno: 05.10.2019 — Pregledano: 240 puta

Pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, a u organizaciji koprivničkih obrta za čuvanje djece, danas je održan 6. susret dadilja – obrtnica Hrvatske. Susretu se odazvalo 50-ak dadilja iz cijele zemlje, a u ime domaćina organizatora pozdravila ih je gospođa Snježana Smolak.

U ime Grada Koprivnice okupljenima se u Gradskoj vijećnici obratio gradonačelnik Mišel Jakšić.

Iznimno smo sretni da možemo reći da smo drugi grad u Republici Hrvatskoj po broju otvorenih obrta za čuvanje djece jer je ispred nas samo grad Zagreb, a tu se ne možemo s njima uspoređivati. U proračunu imamo osigurano 1,1 milijun kuna čime smo također drugi u Hrvatskoj također iza Zagreba. Naravno da ove brojke ne bi ništa značile da ne postoji zadovoljstvo sa suradnjom i pouzdanošću prema našim dadiljama u predškolskom odgoju djece te osloncem roditelja koji sve to podržavaju,“ rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić, uz kojega su bili i njegova zamjenica Melita Samoborec, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

Susretu su nazočili i tajnica Udruženja obrtnika Koprivnica Jasmina Markota, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke Božo Barać i ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak.