Otvoreno natjecanje pomlatka i mladih Crvenoga križa Koprivnica


Objavljeno: 10.03.2018 — Pregledano: 10 puta

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u subotu 10. ožujka 2018. godine otvoreno je natjecanje mladih u Osnovnoj školi „Đuro Ester“ Koprivnica.

Na natjecanju sudjeluje ukupno 9 ekipa, od toga 7 ekipa podmlatka i to iz dvije Osnovne škole iz Koprivnice, OŠ Antun Nemčić Gostovinski i OŠ Đuro Ester te OŠ Gola, Područna škola Hlebine, OŠ Sokolovac, OŠ Mihovil Pavlek Miškina iz Đelekovca i OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski.

U kategoriji mladeži natjecale su se dvije ekipe, Srednja i Obrtnička škola Koprivnica.

Ekipe mladih i podmlatka Crvenog križa pokazat će svoja znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima dok će u praktičnom dijelu pokazat znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

Najuspješnije ekipe današnjeg natjecanja plasirat će se na međužupanijsko natjecanje koje će se održati 14. travnja 2018. godine u Bjelovarsko bilogorskoj županiji, dok će se 22. državno natjecanje održati u Vinkovcima 12. svibnja 2018. godine.

Svečanost su upotpunili glazbeni nastupi učenika OŠ „Đuro Ester“.  Ispred Grada Koprivnice otvorenju natjecanja prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.