Otvorena izložba fotografija “Priča o parku”


Objavljeno: 19.05.2017 — Pregledano: 1.906 puta

Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika otvorio je u Galeriji Koprivnica izložbu fotografija pod nazivom „Priča o parku“.

Ovo je jedno doista lijepo obilježavanje Međunarodnog dana muzeja. Izuzetno me veseli ova izložba, a isto tako vesele me sve one pozitivne emocije koje su stvorene i na koprivničkoj Božićnoj bajci i na Podravskim motivima i na svim onim događanjima koja smo imali u našem gradskom parku. Isto tako veseli me što dječje igralište u parku je već sad puno klinaca, a uvjeren sam kad dobije cijeli svoj obim da će doista svima srca biti puna i da ćete biti ponosni i na naš centar grada i na naš park koji  je žila kucavica ovoga grada. – rekao je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika.

O izložbi je govorila Draženka Jalšić Ernečić, viša kustosica u Muzeju grada Koprivnice.

Prostor parka građanima Koprivnice oduvijek je bio važan, a nedavnim povijesnim i konzervatorskim istraživanjima utvrđeno je kako se fotografijom, koja se razvijala nekako istovremeno kada i prostor parka, mogu ispričati dvije samo naoko različite priče – priča o koprivničkom parku i priča o koprivničkoj fotografiji i fotografima koji su motive parka bilježili prateći smjene godišnjih doba, stilove i razdoblja, promjene fotografskih tehnika i načina gledanja, bilježeći duh vremena i vlastita emotivna stanja. Nema koprivničkog fotografa niti čovjeka s fotoaparatom u ruci, koji barem jednom motiv park nije zabilježio na filmu, digitalnoj kartici ili pametnom telefonu.

Izložbom se predstavljaju radovi osam profesionalnih koprivničkih fotografa – Ivica Barać, Ivan Brkić, Milan Fuker, Mario Kos, Vladimir Kostjuk, Marko Posavec, Marijan Sušenj i Boris Vargović.

Izložba ostaje otvorena do 11. lipnja.