HR EN

Grad Koprivnica

vjezba_civilne_zastite_istaknuta

Održana vježba civilne zaštite

Sukladno Planu vježbi civilne zaštite Grada Koprivnice, danas 29. studenoga, održana je pokazna vježba civilne zaštite pod nazivom  „Mobilizacija Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice do faze javljanja na mobilizacijsko mjesto“.

Tema vježbe bila je mobilizacija Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice putem teklićkog sustava pod pretpostavkom prekida telekomunikacijskih veza.

Vježba je pripremljena na osnovu pretpostavke potresa koji je pogodio područje grada Koprivnice, a uslijed čega je došlo do prekida telekomunikacijskih veza. Gradonačelnik je nalogom za mobilizaciju zapovjedio mobilizaciju Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice sukladno Shemi mobilizacije Stožera civilne zaštite. Čelnik upravnog tijela za civilnu zaštitu pozvao je tekliće Grada Koprivnice koji su preuzeli omotnice s nalozima za mobilizaciju i krenuli na izvršenje zadaće pozivanja Stožera civilne zaštite.
Teklićka služba uručila je pozive svim dostupnim članovima Stožera civilne zaštite, a nakon uručenog poziva članovi Stožera okupili su se na mobilizacijskom zborištu u zgradi Gradske uprave.

Nakon toga načelnica Stožera civilne zaštite Ksenija Ostriž izvijestila je  gradonačelnika Mišela Jakšića o odazivu članova Stožera civilne zaštite. Provedena je analiza vježbe, usvojeni su prijedlozi članova Stožera za poboljšanje načina mobilizacije.

Gradonačelnik Mišel Jakšić  izjavio je kako je zadovoljstvo vidjeti da je spremnost Stožera civilne zaštite na visokoj razini te da se nada da takve akcije u Koprivnici neće trebati provoditi.

Cilj ove vježbe bio je  uvježbavanje i podizanje razine osposobljenosti članova Stožera civilne zaštite te teklićkog sustava Grada Koprivnice.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice