Održana početna konferencija projekta ATDS II


Objavljeno: 13.07.2017 — Pregledano: 750 puta

U srijedu 12. srpnja održana je početna konferencija projekta Amusement Tourism Development Strategy II  pod akronimom ATDS II. Na konferenciji je sudjelovala Kenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

Riječ je o projektu koji se provodi u sklopu programa Interreg V-A Program prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014-2020.

– Cilj projekta je uspostava učinkovite osnove za daljnji razvoj turizma i gospodarstva u prekograničnoj regiji. Jačanjem institucionalnih kapaciteta i zajedničkim sektorskim planiranjem projekt će omogućiti razvoj projektne dokumentacije za razvoj turističke infrastrukture temeljene na zabavi – objasnila je Maja Balaško, voditeljica Odsjeka za europske poslove održivi razvoj.

Projekt ATDS II pridonosi stvaranju preduvjeta za snažniji gospodarski razvoj temeljen na inovativnim turističkim proizvodima. Glavni korisnik projekta je Grad Koprivnica, a projektni partner je Agencija za razvoj i koordinaciju jezera Balaton.

Ukupna vrijednost projekta je 1,5 milijuna kuna od čega 85 posto sufinancira Europska unija. Od čega proračuna grada Koprivnice iznosi 822 tisuće kuna. Projekt je s provedbom započeo 15. lipnja 2017. godine, a trajat će do 14. lipnja 2018. godine.