Održana 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice


Objavljeno: 21.02.2018 — Pregledano: 4 puta

U utorak 20. veljače održana je 7. sjednicu Gradskog vijeća Grada Koprivnice. Sjednici su prisustvovali svi gradski vijećnici, njih 21. Predloženi dnevni red sastajao se od tri točke, a prije usvajanja, nezavisni gradski vijećnik Antonio Grgić zatražio je dopunu istog s točkom Informacija o stanju projekta Aglomeracija Koprivnica. Prijedlog ostali vijećnici nisu podržali te je odbačen s 20 glasova protiv. Najaktualnija i ovoga puta bila je prva točka dnevnog reda – Pitanja i prijedlozi. Raspravljalo se o izgradnji Obrtničke škole, obnovi prometnica u gradu Koprivnici i prigradskim naseljima Reka i Herešin, odluci o donošenju nove mreže škola, brzoj cesti do Koprivnice, produženom radu gradskih vrtića, spomen području Danica i radu gradskih službi.
Nakon prve točke pročitano je Izvješće Mandatnog povjerenstva i verifikacija mandata zamjenika člana Gradskog vijeća. Naime, umjesto Daria Jembreka na vijećnički mandat prisegnuo je Hrvoje Tisaj.
Vijećnici su jednoglasno donijeli odluke o donošenju Plana gospodarenja otpadom Grada Koprivnice za razdoblje od 2018. do 2023. godine. Upravo ovo je i bila najznačajnija točka koja Gradu omogućuje prijavu na EU sufinanciranje nabave komunalne opreme.