Održana 31. sjednica Gradskog vijeća


Objavljeno: 15.03.2017 — Pregledano: 1.960 puta

U utorak 14. ožujka održana je 31. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice na kojoj se raspravljalo o  40 točaka dnevnog reda.  Sjednica je započela točkom „Pitanja i prijedlozi“, a pitanja su postavili gradski vijećnici Sandra Sinjeri, Emina Kovačević, Ernest Forjan, Ivica Suvalj, Siniša Kavgić, Željko Vugrinec i Darko Tetec.

Nakon točke „Pitanja i prijedlozi“ vijećnik Hrvoje Matijević podnio je Izvješće Mandatnog povjerenstva o mirovanju mandata vijećnika Miljenka Flajsa i početku obnašanja dužnosti zamjenice vijećnika Gradskog vijeća Maje Raščanec koja je položila prisegu.

Vijećnici su dobili uvid u pregled stanja sigurnosti na području grada Koprivnice za 2016. godinu, a usvojena su Izvješća o radu za 2016. godinu Knjižnice i čitaonice Fran Galović, Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, Muzeja grada Koprivnice i Javne vatrogasne postrojbe Grada Koprivnice, Izvješće  o radu Savjeta mladih Grada Koprivnice,  Izvješće o radu Komunalnog redarstva Grada Koprivnice te Izvješće o radu zamjenika koji obnaša dužnost gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja 2016. do 31. prosinca 2016. godine koje je prihvaćeno većinom glasova.

Od važnijih točaka donesene su  Izmjene i dopune Proračuna Grada Koprivnice za 2017. godinu i Projekcije za 2018. i 2019. godinu, Odluka o gradskim porezima, Komunikacijska strategija upravljanja i provedbe Strategije razvoja Grada Koprivnice 2015.-2020., Odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja u Projekt uređenje Groblja u prigradskom naselju Reka, kao i Odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja u Projekt uređenja Dječjeg igrališta u prigradskom naselju Starigrad,  Odluka o prodaji nekretnine u Koprivnici A. Starčevića 20, Odluka o financiranju decentraliziranih funkcija osnovnog i srednjeg školstva i utvrđivanje mjerila za sufinanciranje djelatnosti ustanova predškolskog odgoja,  Odluka o izmjenama i dopuni Pravilnika o stipendiranju studenata s područja Grada Koprivnice, Odluka o povjeravanju investicije izgradnje i opremanje Skloništa za izgubljene i napuštene životinje u Koprivnici, Odluka o potporama poljoprivredi za razdoblje od 2017. do 2020. godine.