HR EN

Grad Koprivnica

Završni koncert Zimske škole folklora 2020.

Održan završni koncert Zimske Škole folklora

U nedjelju 12. siječnja u dvorani Domoljub održan je završni koncert Zimske škole folklora. Glavni organizator škole je Hrvatska matica iseljenika, a ove godine škola se u Koprivnici održavala od 3. do 12. siječnja. Polazilo ju je 120-ak polaznika iz Njemačke, Švicarske, Austrije, Mađarske, Srbije, BiH i Argentine te iz raznih krajeva Hrvatske bavili su se folklornom baštinom panonskog područja.

U prepunoj dvorani Doma mladih Koprivnica, u kojoj se tražilo mjesto više, predstavili su sve ono što su naučili ovogodišnjim programom.

Ispred Grada Koprivnice na završnom koncertu prisutni su bili Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika i Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća. Ispred organizatora, Hrvatske matice iseljenika svima prisutnima pozdravnim govorom obratio se Mijo Marić, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika. Prisutan je također bio i Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije.

Ovogodišnja zimska sesija Škole hrvatskog folklora, pa tako i završni koncert obuhvatili su pjesme, plesove i glazbu od Turopolja, preko Bilogore do Srijema, a predavali su se i plesovi Hrvata koji žive u Vojvodini, Mađarskoj i Bosanskoj Posavini u BiH. Od teorijskih predavanja na programu je bila kinetografija i osnove notnoga pisma te nošnje panonskoga područja.

Cijeli program održan je pod vodstvom profesora Andrije Ivančana, programskog voditelja škole i umjetničkog ravnatelja proslavljenog zagrebačkoga Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske „Lado“.

Program zimske škole hrvatskog folklora organizirala je Hrvatska matica iseljenika, a partneri su joj bili Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice