Održan prijem za uspješne robotičare


Objavljeno: 17.03.2017 — Pregledano: 1.133 puta

Danas, 17. ožujka, u Gradskoj upravi, održan je prijem mladih robotičara, učenika Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, koji su na 2. kolu Hrvatske lige robotičara – Hrvatskog robotičkog saveza održanog u Sinju osvojili prva tri mjesta u kategoriji Rescue Line Beginner u konkurenciji osamnaest ekipa iz cijele Hrvatske. Zlatnu medalju osvojila je ekipa ROBO Koprivnica u sastavu Maksimilijan Perković, učenik 5A razreda i Gregor Gašparić, učenik 3C razreda. Ekipa TeFi u sastavu Teo Kežman i Filip Petričević osvojila je drugo mjesto, a ekipa TOYOTA u sastavu Luka Cuković, Matija Bogomolec i Marko Kovač osvojila je treće mjesto.

Učenike koji su došli u pratnji Ivice Kolarića, mentora i Gordane Gazdić Buhanec, ravnateljice primili Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika, Darko Ledinski, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove i Maja Balaško, voditeljica Odsjeka za europske poslove i održivi razvoj.

Čestitam vam u ime Grada Koprivnice na ovom iznimnom rezultatu jer koliko smo imali priliku vidjeti i čuti vi ste doslovno pomeli konkurenciju. Iza uspjeha je puno vašeg truda, zalaganja i sati koje ste odvojili za vježbanje i učenje. Ovim putem čestitam i vašem mentoru koji vas je sve ovo vrijeme vodio, kao i ravnateljici koja uspješno motivira ljude i daje vjetar u leđa da postižu ovakve rezultate. Ponos ste svojim roditeljima, mentoru, školi i naravno gradu Koprivnici te vam želim puno uspjeha u budućem radu i natjecanjima – rekla je Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika.

Mentor Ivica Kolarić komentirao je uspjeh učenika rekavši kako zahvaljujući ravnateljici robotika u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski postoji godinu i pol.

Nisam očekivao da će u konkurenciji od dvadeset i dvije ekipe iz Hrvatske uspjeti postići vrhunski rezultat i smatram da za ovu godinu nije kraj rezultatima jer su se neke ekipe prijavile na otvoreno prvenstvo u Austriji na kojem se osim hrvatskih ekipa natječu još i Koreja, Japan, Njemačka i mnoge druge. Očekujem da će ekipe imati sasvim solidan rezultat u europskim i svjetskim razmjerima za ovu godinu – rekao je Ivica Kolarić.

Svoje oduševljenje postignutim rezultatima na natjecanju podijelili su i učenici.

Nisam mogao vjerovati, mislio sam da je to neka šala kada su nam rekli da su prva tri mjesta osvojili samo Koprivničanci – rekao je Maksimilijan Perković, učenik petog razreda iz ekipe ROBO Koprivnica koja je na natjecanju osvojila zlatnu medalju.

Maja Balaško, voditeljica Odsjeka za europske poslove i održivi razvoj, učenicima je prenijela informaciju kako je odobren projekt RoboTech kojim će biti omogućen daljnji razvoj robotike u osnovnim školama grada Koprivnice. Projekt će trajati 16 mjeseci i omogućit će edukaciju nastavnika svih triju osnovnih škola i širenje grupe učenika koje će sudjelovati na radionicama, a bit će omogućena i nabavka nove opreme. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1, 600 000 kuna, a za grad Koprivnicu bit će izdvojeno 863 000 kuna. Učenicima su na kraju prijema podijeljene simbolične nagrade za njihov uspjeh.