Održan prijem za predstavnike Hrvatskog boksačkog saveza


Objavljeno: 13.11.2018 — Pregledano: 237 puta

Dana, 13. studenog, u prostorijama gradske uprave održan je prijem za predstavnike Hrvatskog boksačkog saveza: glavnog tajnika HBS-a Marka Marovića,  trenera Boksačkog kluba David i člana Izvršnog odbora HBS-a Dražena Kuhara, te proslavljene hrvatske  boksače Željka Mavrovića i Maria Preskara.

Prijem su zajednički organizirali Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija, a  uz gradonačelnika Grada Koprivnice Mišela Jakšića i zamjenika župana Kc-kž županije Ratimira Ljubića, prijemu su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec, članovi Uprave Komunalca Dubravka Horvat i Goran Međurečan, predsjednica Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice Jasmina Stričević, predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković, tajnik Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice Miroslav Posavec i tajnik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Branko Zorko.

Naime, Hrvatski boksački savez u svrhu promocije boksa i edukacije djece i mladih, a s ciljem povećanja interesa za bavljenje sportom i uključivanje u aktivno treniranje u klubu, provodi projekt Škola boksa.

U sklopu tog projekta, u Koprivnici se danas u sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica, održava prezentacija boksa koju vode proslavljeni boksači Željko Mavrović i Mario Preskar.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal zahvalio je gostima što su za ovu aktivnost odabrali upravo Koprivnicu.

Izuzetno smo ponosni na naš Boksački klub David. Znam u kakvim uvjetima rade, kako se bore i to je prepoznato u ovoj sredini na način da već nekoliko godina u nominacijama za najbolje sportaše i sportašice imamo članice i članove Boksačkog kluba David. Mišljenja sam da je u ovom gradu jako teško raditi sportove koji nisu duboko ukorijenjeni, a boks nije duboko ukorijenjen i to je činjenica.  Ova današnja manifestacija će pridonijeti tome da ovaj sport koji ima sve karakteristike plemenite vještine ulovi možda i dublje korijene u ovom kraju. Smatramo  da u ovom gradu ima za to prostora. Činjenica je da svaka akcija vezana za popularizaciju bilo koje sportske aktivnosti čini dobro svakoj sredini. – istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal.

Dobrodošlicu gostima poželio je i gradonačelnik Mišel Jakšić.

Ono što moram reći s aspekta boksa je da  imate stvarno jakog ambasadora boksa u gradu Koprivnici. Dražen Kuhar i njegovi suradnici napravili su puno toga na popularizaciji boksa u ovom gradu. Imali smo nekoliko velikih natjecanja na kojima je i odaziv publike bio dosta velik. Na nama svima je da na tome i dalje ustrajemo kako bi našim mladima dali jedan širi dijapazon sportova s kojima se mogu baviti. S aspekta grada sigurno ćemo vas pratiti i podržavati dalje kao i do sada. U planu su nam izgradnja nekih novih dvorana i rekonstrukcija nekih postojećih dvorana gdje mislim da i boks i ostali borilački sportovi moraju dobiti svoje zaslužno mjesto i još bolju poziciju nego što možda imaju danas. – rekao je u svom obraćanju gradonačelnik Mišel Jakšić.

Podršku akciji dao je i zamjenik župana Ratimir Ljubić te istaknuo da  Županija kroz Zajednicu sportova prati sve sportove pa tako i boksački sport, ali  da se uvijek može i bolje i financijski izdašnije.

Uvijek nam je  zadovoljstvo doći u Koprivnicu, obzirom da tu imamo svog jakog predstavnika Dražena Kuhara koji je član Izvršnog odbora HBS-a i što je još i bitnije izbornik juniorske reprezentacije. Isto tako treba istaknuti da je iz Boksačkog kluba David mladić Borna Lončarić koji je napravio jako veliki podvig i koji je tri godine za radom osvajač europskih medalja, što je jedan izuzetan uspjeh koji još do sada ni jedan od hrvatskih boksača nije napravio.– istaknuo je glavni tajnik HBS-a Marko Marović te dodao da je ovaj projekt HBS-a Škola boksa  sa promotorima Željkom Mavrovićem  i Mariom Preskarom prepoznat od strane Središnjeg državnog ureda za sport kao jedan hvale vrijedan čin koji je uključio sportske legende iz tog sporta te da vjeruje da će sa Gradom Koprivnicom i Koprivničko-križevačkom županijom i dalje imati jednu dobru suradnju kao i do sada na obostrano zadovoljstvo.

Danas ćemo napraviti jednu prezentaciju boksa u Koprivnici, biti ćemo sa mladima, prikazati ćemo neke važnosti boksačkog sporta, a spremni smo i doći ponovno kroz neko vrijeme. Isto tako imamo ideju da okupimo trenere i pomoćnike trenera iz više boksačkih klubova u Hrvatskoj i da pokrenemo zajedno Školu hrvatskog boksa. Vjerujem da mi to možemo uobličiti i posložiti u nešto što će biti prepoznatljivo. – rekao je boksač  i promotor projekta Željko Mavrović.

Na prezentaciju su pozvani svi zainteresirani učenici osnovnih i srednjih škola, a planirana je u trajanju od dva školska sata.

–  Moj život je boks i kada me pitaju koje su koristi bile od boksa u tvojem životu, onda kažem da je boks sve što sam imao u životu. Jesam, bio sam i poduzetnik, ali ljudi me prepoznaju kao boksača i svo iskustvo koje sam stekao u životu sam stekao kroz ring i kroz boksačku dvoranu. Vjerujte mi da boksajući čovjek stvarno može steći jedno životno iskustvo jer toliko je intenzivnih momenata i emotivnih i fizičkih, radi se strpljivo i dugogodišnje. Kada bi čovjek to iskustvo i znanje prenio na bilo koju drugu aktivnost u životu ili poduzetništvo bio bi itekako i uspješan i vrijedan član društva. Doslovce boks izgrađuje čovjeka na jedan svoj poseban način. – dodao je Željko Mavrović.