Održan prijem za dužnosnike vatrogasne službe iz Južne Koreje i konzula u veleposlanstvu Republike Koreje u Hrvatskoj


Objavljeno: 12.04.2019 — Pregledano: 214 puta

U petak, 12. travnja, Gradsku upravu Grada Koprivnice posjetili su visoki dužnosnici vatrogasne službe iz Južne Koreje Yeong Geun-Hong, zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Koreje  i  Hwang Tae Yeon, glavni inspektor za istraživanje požara Republike Koreje  te konzul u veleposlanstvu Republike Koreje u Hrvatskoj Lee Donghee.

U Gradskoj upravi dočekali su ih Mišel Jakšić, gradonačelnik, Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika, Dario Jembrek, pročelnik Službe ureda gradonačelnika, Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH, Ivan Golubić, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, Hrvoje Blažeković, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice i Marijan Kicivoj, zapovjednik  Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice.

Tom prilikom gostima su predstavljene posebnosti Koprivnice, dosad provedeni projekti te gospodarski rezultati grada.

Gosti iz Južne Koreje stigli su u Hrvatsku 9. travnja kako bi prisustvovali dvodnevnom međunarodnom stručnom skupu o vatrogastvu koji se održavao u Opatiji, a na kojem su održana brojna predavanja o sigurnosti vatrogasaca, novom hrvatskom ustroju i novom prijedlogu zakona o vatrogastvu.

Dužnosnici iz vatrogasnih službi Južne Koreje u Hrvatskoj su po prvi puta, a u toku svog posjeta, osim što su boravili u Opatiji i Koprivnici, posjetili su i gradove Zagreb, Rijeku i Varaždin gdje su obišli profesionalne vatrogasne postrojbe.