Održan 4. međunarodni streljački turnir braniteljskih udruga Oluja-95


Objavljeno: 07.08.2017 — Pregledano: 6 puta

U organizaciji koprivničkog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, a pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i supokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije u nedjelju, 6. kolovoza 2017.godine, na Gradskoj streljani u Koprivnici održan je 4. po redu međunarodni streljački turnir braniteljskih udruga Oluja-95, u gađanju zračnom puškom.
Natjecanje je posvećeno obilježavanju 22. godišnjice pobjedonosne vojno-redarstvene operacije Oluja, u kojoj su svoj veliki obol dale i ratne postrojbe koprivničkog kraja.
Ukupno se natjecalo 16 braniteljskih udruga iz 7 hrvatskih županija, te 2 ekipe vojnih veterana 69. HENYBK Nagyatad iz Mađarske i OZVVS Ormož iz Slovenije.
Prilikom otvaranja turnira, sve nazočne je pozdravio predsjednik ogranka Koprivnica Krešimir Juratović, isto tako nazočne su pozdravili Mirko Hanžeković ispred UDVDR-a podružnice Koprivničko-križevačke županije i Ivica Jurenec ispred odbora za branitelje Grada Koprivnice.
Svim nazočnima, pozdravnim govorom obratio se zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je i svečano otvorio ovogodišnji turnir.
U pojedinačnoj konkurenciji najbolji rezultat ostvario je Boris Galović iz Krapinsko-zagorske županije s 189 krugova, drugi je sa 185 krugova bio Veljko Horvat iz UDVDR Krapinsko-zagorske županije, a treće mjesto s istim brojem krugova kao i drugoplasirani, ali s manjim brojem pogođenih centara je zauzeo Marijan Rezneki iz Bjelovarsko – bilogorske županije s postignutih 185 krugova.
Ekipni pobjednik turnira, drugu godinu za redom je ekipa UDVDR podružnica Bjelovarsko– bilogorske županije s postignutih 548 krugova, druga je ekipa UDVDR podružnica Krapinsko –zagorske županije s 547 krugova, dok je treće mjesto zauzela ekipa UDVDR podružnica Varaždinske županije s ukupno postignutih 525 krugova. Sve ekipe koje su sudjelovale u natjecanju primile su prigodne zahvalnice.
Za najuspješnije pojedince i ekipe, domaćin turnira osigurao je medalje i pehare, koje je u ime pokrovitelja, Grada Koprivnice, podijelio gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, koji je i svečano zatvorio ovogodišnje natjecanje.

Turnir su financijski pomogli Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije kao i ostali sponzori: KTC Robni centar Koprivnica, Kaufland, Pekara ”Dora”, GKP Komunalac, Udruga VVV Komarna 2001.