Najmlađi osnovnoškolci svečano primljeni u podmladak Crvenog križa


Objavljeno: 15.05.2018 — Pregledano: 34 puta

Tradicionalno u sklopu obilježavanja „Tjedna Crvenog križa“ u dvorani Domoljub održana je svečanost primanja učenika prvih razreda osnovnih škola u pomladak Crvenog križa. Ove godine, domaćin svečanosti bila je Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“.

Ispred Grada Koprivnice svečanosti je prisustvovala Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika.

Izuzetno smo ponosni na sve aktivnosti koje naše Društvo Crvenog križa  radi tijekom cijele godine, ali mi se nekako čini da nam je ovo najveseliji i najbitniji događaj. Djeco, vaš život i sve ono što vas još čeka u životu, ne mjeri se po onome koliko imate  nego koliko dajete. Sve što imate djelate s drugima jer to možda onom drugom jako puno znači. Dobro došli u našu veliku humanu obitelj Crvenog križa.  – poručila je Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika.

Pozdravnim govorima učenicima su se obratili i Gordana Gazdić Buhanec, ravnateljica Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ i Vjekoslav Štimac, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Na svečanosti učenici su položili zakletvu te su im uručene potvrde o pristupanju u pomladak.

Ove godine u podmladak Crvenog križa pridružit će se oko 600 učenika prvih razreda iz ukupno 13 osnovnih škola s područja Grada Koprivnica i 11 općina koje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.