Najavljeni jubilarni 25. Podravski motivi


Objavljeno: 11.06.2019 — Pregledano: 251 puta

Na današnjoj konferenciji za medije u gradskom parku u prostoru glazbenog paviljona, najavljen je najveći sajam naivne umjetnosti na otvorenom, jubilarni 25. „Podravski motivi“, koji će se tradicionalno održati u gradskom parku i na Zrinskom trgu u Koprivnici od 14.06. – 16.06. 2019 godine.

Na početku konferencije za medije, gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalio se svim naivnim slikarima bez kojih sigurno Podravskih motiva svih ovih 25 godina ne bi ni bilo te im zaželio da i dalje ostanu vjerni partneri ovoj manifestaciji.

„Možemo i moramo biti ponosni na manifestaciju našeg grada i Turističke zajednice grada Koprivnice, kojom pokazujemo sve ono najljepše što Podravina ima u svoj tradiciji. Na njoj se prisjećamo prošlih vremena i vraćamo se u našu povijest iz koje možemo naučiti kako je marljivošću i skrbnošću jedan kraj napravio ogromne iskorake u kvaliteti svojeg života i prepoznatljivosti“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Kulturno-turistička manifestacija izvornih vrijednosti naivnog slikarstva, starih zanata, folklorne baštine, rukotvorina, glazbe podravske ravnice te podravske gastronomije bit će svečano otvorena 14. lipnja u 20 sati kada će ključeve grada preuzeti naivni slikari. Kroz tri dana održavanja, posjetitelje očekuje bogat program s oko 30-ak naivnih slikara, nekoliko desetaka starih zanatlija te raznih izlagača i interaktivnih radionica.

Okupljenima se obratio i direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan.

„Podravski motivi temelje se više na podravskoj priči, tematici i tradiciji, a kada tome pridodamo i stare zanate, folklor i kulinarstvo, onda vidimo da je to zaista jedna prava podravska priča. Svih ovih godina pa tako i ove, našim posjetiteljima od glazbenog dijela programa nudimo samo izvorne etno glazbene sastave te na taj način ostajemo originalni, dosljedni sebi i drugačiji od ostalih kojih su slične manifestacije u potpunosti komercijalizirali i oduzeli im njihovu dušu“, rekao je Renato Labazan.

Predsjednik udruge Anno Domini Dragutin Jeđud.

„Stotinjak članova Udruge spremno je za jubilarne 25. Podravske motive u svim svojim područjima. Sretan sam zbog činjenice što su Podravski motivi ostali izvorna podravska manifestacija, izjavio je Dragutin Jeđud.

Od glazbenih sastava na glavnoj pozornici nastupit će Ogenj, zatim Legen, Mustač bend, Haze, Cinkuši, Dixieland bend, Cure iz Centra te Hrvatsko pjevačko društvo Ferdo Rusan.

Turistička zajednica grada Koprivnice kao glavni organizator manifestacije poziva sve zainteresirane da svojim prisustvom uveličaju otvorenje 25. jubilarnih Podravskih motiva te da tri dana uživaju u raznovrsnim sadržajima koje pripremaju brojni izlagači i umjetnici.