Matematikom u svakodnevnom životu obilježen Međunarodni dan muzeja


Objavljeno: 19.05.2017 — Pregledano: 712 puta

U četvrtak 18. svibnja Muzej grada Koprivnice obilježio je Međunarodni dan muzeja i to izložbom pod nazivom Matematika u svakodnevnom životu. U Muzeju je tako izloženo 30 radova učenika koprivničkih osnovnih i srednjih škola te Centra izvrsnosti.

Razlog zbog kojeg smo se odlučili na ovu izložbu „Matematika u svakodnevnom životu“ je zato što ljudi većinom matematiku smatraju baukom, međutim ona to nije. Kroz ove iozložene radove na lijep način pokazana je primjena matematike u svakodnevnom životu, a radove su učenici izradili na redovnoj nastavi u Centru izvrsnosti – objasnila je Mara Grašić, voditeljica Centra izvrsnosti.

Autori izložbe su Mara Grašić, Ksenija Varović, Bojana Habek, Marina Njerš, Ljiljana Pavleković, Nenad Solić i Hrvoje Šelimber.

Na ovoj izložbi posjetitelji mogu vidjeti da matematika nije tlaka i da se ona može primijeniti u svakodnevnom životu, matematika je svugdje oko nas. Na temelju tih radova učenika i članova Udruge matematičara može se vidjeti kako se matematika na neformalan način može približiti djeci i kako se matematički problem mogu primijeniti u svakodnevnom životu. Drago mi je da je upravo ova izložba postavljena u povodu Međunarodnog dana muzeja – rekla je Marija Mesarić, viša kustosica Muzeja grada Koprivnice.

Izložba je odličan uvod u Mathemu – ekipno natjecanje u matematici koje se održava danas 19. svibnja u Koprivnici. Ove će godine na Mathemi sudjelovati oko 1500 učenika i to više od 1100 u osnovnim školama i nešto više od 250 u Gimnaziji Fran Galović.