Kroz projekt Znanje kao dar poticat će se daroviti učenici


Objavljeno: 12.06.2017 — Pregledano: 1.486 puta

Gradu Koprivnici odobren je još jedan projekt koji će biti financiran sredstvima Europske unije. Riječ je o projektu pod nazivom Znanje kao dar koji će se provoditi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali te je financiran kroz Europski socijalni fond. Glavni nositelj projekta je Grad Koprivnica, a partneri su Osnovna škola Đuro Ester, Osnovna škola Braća Radić i Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski. Projekt je danas, 12. lipnja 2017. godine predstavljan na konferenciji za medije održanoj u Osnovnoj školi Đuro Ester.

Doista smo ponosni na naše osnovne škole i na rezultate koje postižu. Upravo zato ono najmanje što mi kao Grad možemo učiniti je da tražimo niše, načine i modele kroz koje ćemo našim školama omogućiti dodatno podizanje standarda kako bi svi skupa mogli ostvarivati još bolje rezultate. Zato se veselim ovom projektu kroz koji ćemo ojačati rad s darovitim učenicima i to kroz primjenu novih modela učenje, edukacije i nova nastavna pomagala – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Zahvaljujući projektu omogućit će se jačanja kompetencija nastavnika i stručnih suradnika u osnovnim školama, zatim izrada i provedba individualiziranih programa rada te novih metoda i oblika rada praćenje i poticanja darovitih učenika. Također, nabavit će se nova didaktička oprema za škole te organizirati studijska putovanja.

Osnovni cilj projekta je doprinos sustavnoj skrbi i razvoju potencijala darovitih učenika u skladu s njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima u osnovnim školama kroz jačanje kapaciteta odgojno obrazovnih ustanova na području grada Koprivnice.

Ovo je hvalevrijedan projekt koji smo svi dugo priželjkivali. Projekt će se na sustavan način brinuti o populaciji učenika koja je ponekad i zanemarena, a upravo to su učenici koji mogu dati najviše – rekao je Kršo Grgac, ravnatelj Osnovne škole Braća Radić.

Na konferenciji je ujedno potpisan i Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta Znanje ako dar. Ukupna vrijednost projekta je 996.454,83 kuna, dok bespovratna sredstva iznose 773.425,94 kuna, a provodit će se 18 mjeseci.