Koprivničko – križevačka županija svečanom sjednicom proslavila 26. rođendan


Objavljeno: 11.04.2019 — Pregledano: 375 puta

U četvrtak, 11. travnja, u koprivničkom Domu mladih, Koprivničko – križevačka županija svečanom sjednicom Županijske skupštine proslavila je 26. rođendan. Župan Darko Koren riječima dobrodošlice obratio se uzvanicima te ih upoznao sa projektima koji su realizirani u proteklom razdoblju. Na svečanoj su sjednici dodijeljena i mnogobrojna priznanja zaslužnima.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je profesorici defektologije Mariji Prodan iz Križevaca, a nagradu za promicanje ljudskih prava “Mara Matočec” dobila je Radmila Funtek iz Borovljana, inače predsjednica Udruge osoba s multiplom sklerozom.

Zbog doprinosa ugledu i promociji naše županije nagrađena je koprivnička patologinja Elizabeta Horvatić i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica.

Mlada Koprivničanka Tara Knežević, polaznica NASA-ine ljetne škole u Houstonu nagrađene je za iznimno postignuće, a istom nagradom ovjenčan je i Saša Višak iz Kalnika, aktualni prvak Hrvatske u oranju.

Zahvalnice su dodijeljene DVD-ovima Legrad i Ferdinandovac, šahovskom klubu Picok iz Đurđevca, Žuži Zabjan iz Ždale te KUD-u Prigorje iz Križevaca.

Plakete župana s kovanicom od srebra dodijeljene su profesoru Dragutinu Palčiću iz Križevaca. Franji Mihočki iz Đurđevca te dr. dent. med. Nada Šešić iz Koprivnice.

Ispred Grada Koprivnice svečanoj sjednici prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.