HR EN

Grad Koprivnica

Koprivnica se priključila kampanji „Želiš li se mijenjati za mjesto?“

Grad Koprivnica se uz gradove Split, Solin, Kaštela i Slavonski Brod priključio u kampanju komunalne tvrtke Split parking  „Želiš li se mijenjati za mjesto“ kojoj je cilj osvijestiti građane o važnosti poštivanja propisanih parking mjesta za osobe s invaliditetom.

Povodom toga, danas je na Florijanskom trgu medijima predstavljena prva postavljena tabla takve vrste u Koprivnici.

„Vrijednost same akcije nemjerljiva je i puno veća od neke svote novaca, zato jer na ovaj način razvijamo jedan duh solidarnosti i empatije te skrećemo pozornost svim našim vozačima i ostalim sudionicima u prometu, da prema osobama s invaliditetom trebamo imati posebnu dozu poštovanja i biti im od pomoći, a ne se ponašati na način, „tko je jači, taj i kvači“. Siguran sam da nas čeka još mnogo ovakvih akcija i koraka, koji će nam pokazati neke jednostavnije načine rješavanja problema kod kršenja prava osoba s invaliditetom“, rekao je na početku predstavljanja kampanje gradonačelnik Mišel Jakšić, uz kojeg su bile zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Dugoročni cilj navedene kampanje je izmjena pravilnika o znaku pristupačnosti i promjena nadležnosti kako bi se sankcioniranje zloupotrebe istog lakše provodilo. Kampanja je personalizirana od 2018. godine. 9 osoba s invaliditetom iz grada Koprivnice uključilo se u Kampanju, zahvaljujući dobroj suradnji s udrugama, NEXUS produkcijom i Domu mladih Koprivnica”,  izjavila je pročelnica Ana Mlinarić.

Portreti osoba s invaliditetom koji se nalaze na tablama postavljeni su na 13 lokacija u užem središtu grada Koprivnice na parkirna mjesta za osobe s invaliditetom s glavnom porukom Kampanje „Želiš li se mijenjati za mjesto?“

„Kako bi se kampanja personalizirala odradilo se fotografiranje u Domu mladih za table koje su postavljene na već postojeće znakove za parkirna mjesta za osobe s invaliditetom na području grada“, nadodala je pročelnica Ana Mlinarić.

Postavljeno je ukupno 13 tabli na stupove vertikalne prometne signalizacije za parkirna mjesta za osobe s invaliditetom u Ulici Antuna Nemčića, Florijanski trg, Trg bana Josipa Jelačića, Ulica Ivana Generalića, Ulica Hrvatske državnosti, Opatička ulica, Ulica Đure Estera i Školska ulica.

Ukupna vrijednost radova s materijalom je oko 15.000,00 kuna s PDV-om.

Udruge i osobe koje su sudjelovale u kampanji „Želiš li se mijenjati za mjesto?“

   Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije

  1. Iva Šola
  2. Ana Tkalčec
  3. Dejan Cifrek

Društvo multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije

  1. Radmila Funtek
  2. Marica Pijanec

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice

  1. Nataša Friščić

Košarkaški klub osoba s invaliditetom Koprivnica

  1. Marko Fijačko
  2. Mirjana Horvat
  3. Miljenko Sinjeri

 

 

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy