Iz Koprivnice krenuo natječaj odabira najljepšeg školskog vrta


Objavljeno: 17.03.2017 — Pregledano: 1.908 puta

Danas 17. ožujka u dvorano Doma mladih održan je motivacijski stručni skup u povodu otvaranja natječaja za najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj 2017. godine. Organizatori događaja su Hrvatska radiotelevizija i knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica, a pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Ispred grada Koprivnice stručnom skupu prisustvovali su Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika i Darko Ledinski, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove.

– Izuzetna mi je čast i veliko zadovoljstvo što vas sve mogu pozdraviti u našoj prelijepoj Koprivnici i zaželjeti vam dobrodošlicu u naš prelijepi grad. Na samom početku posebno želim pohvaliti inicijatorima ovog projekta jer koji se provodi već 23 godine što pokazuje koliko je akcija važna i snažna. Grad Koprivnica je počašćen što može biti pokrovitelj ove akcije koja je edukativno-ekološka, odnosno kroz koju se utječe na naše mlade da brinu o okolišu, da promišljaju o okolišu ali da i da čuvaju okoliš za buduće generacije – rekla je Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika i na kraju obraćanja pozvala sve škole i vrtiće da se uključe u projekt.

Stručnom skupu sudjelovala je i Sanja Putica, pomoćnica ministra znanosti o obrazovanja.

– Drago mi je da je ministarstvo od samog početka prepoznalo važnost upravo ovog projekta. Uvijek želimo naglasiti da škola nije mjesto samo strogog provođenja plana i programa već škola mora biti mjesto i oplemenjivanja, a projekt odabira najljepših školskih vrtova upravo tome doprinosi – zaključila je Sanja Putica, pomoćnica ministra znanosti o obrazovanja.

Bogati program stručnog skupa svojim izvedbama dodatno su oplemenila djeca Dječjeg vrtića Tratinčica izvedbom „Žabljeg sastanka“, učenici Područne škole Braća Radić izvedbom spleta tradicionalnih igara i pjesama koprivničko-križevačkog kraja, zatim učenici Osnovne škole Đuro Ester izvedbom „Nove basne o cvrčku i mravu“, te recitacijom učenice Eme Pinter „Protuletje“.

Ovim skupom i službeno Natječaj za najljepše školske vrtove u Republici Hravtskoj za 2017. godinu i službeno je otvoren.