Gradonačelnik sa zamjenicama obišao babinjače i novorođenčad


Objavljeno: 01.01.2018 — Pregledano: 960 puta

Tradicionalno na samu Novu godinu koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić sa svojim zamjenicama Ksenijom Ostriž i Melitom Samoborec obišao je babinjače i novorođenčad Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek. Obilasku su uz gradske čelnike prisustvovali ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić i voditelj Odjela za ginekologiju dr. Ivica Stanišić

U odnosu na 2016. godinu, broj poroda u 2017. godini pao je za 40. Prvorođenca u ovoj godini još nemamo, zadnji porod bio je 30. prosinca, ali dvije su kandidatkinje u pripremi možda još danas bude i nešto od poroda – rekao je dr. Stanišić.

Nažalost svake godine broj poroda pada, tako ih je u 2017. godini bilo 794, od čega je bilo devet blizanačkih trudnoći sto znači da je rođeno 803 djece. Unatoč negativnom trendu planirana su ulaganja u odjel ginekologije i pedijatrije.

U 2018./2019. godini u OB Dr Tomislav Bardek predviđeno je niz ulaganja i aktivnosti u obliku oplemenjivanja postojećih prostora i poboljšanja infrastrukture, ali i edukacije kadrova te otvaranje novih specijalizacija, odnosno radnih mjesta u smislu zbrinjavanja rodilja i djece. Važno je reći da je pokrenuto niz projekata da se to omogući u naredne dvije godine – napomenu je Mato Devčić, ravnatelj bolnice.

Unatoč padu broja novorođene djece gradonačelnik Mišel Jakšić je pozitivan.

Koprivnica s ponosom čuva naziv Grad prijatelj djece i to kroz niz mjera pronatalitetne politike u koje ulazi pomoć za novorođen djecu, te programi podupiranja naših mladih od vrtića pa do fakulteta – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.