HR EN

Grad Koprivnica

Prijem matematičara

Gradonačelnik održao prijem za uspješne mlade matematičare

Danas, 8. listopada u Gradskoj upravi je održan prijem za mlade uspješne koprivničke matematičare koji su sudjelovali na međunarodnom natjecanju “Euromath & Euroscience 2021”. Natjecanje je održano online, a na istom su sudjelovali Una Bebek, Mia Gregurina, Matej Markovinović, Anja Horvat, Amadea Filipović, Antea Jelović, Paula Škrobar, Magdalena Zovko, Teo Hanžeković, Nilolina van Bregt, Rea Bebek i Laura Šifkorn iz Osnovne škole “Braća Radić”, Jan Kai Premec iz Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” i Marija Švegović iz Srednje škole Koprivnica.

U kategoriji (9-13) Mathfactor prvo mjesto osvojio je Jan Kai Premec, pod mentorstvom Štefice Šambula-Premec, drugo mjesto osvojila je Antea Jelović pod mentorstvom Mare Grašić. U istoj kategoriji (14-19) prvo mjesto osvojila je Marija Švegović, a drugo Nikolina van Bregt, obje pod mentorstvom Mare Grašić.

Čestitam vam na svim dosadašnjim ostvarenjima, radu i trudu koji ulažete zajedno sa svojim mentorima. Mi u gradskoj upravi vjerujemo da sve to što radite je dobar temelj za daljnje obrazovanje, ali i za budući razvoj grada Koprivnice koji počiva na svima vama – okupljenim učenicima poručio je gradonačelnik Mišel Jakšić te istaknuo kako će im Grad u daljnjim projektima biti podrška.

Ponosna na svoje učenike je i mentorica Mara Grašić koja je pohvalila njihov rad.

Braneći svoje radove na engleskom jeziku pokazali ste da ste dorasli svojim vršnjacima u Europski i šire. O tome mnogo govori i činjenica da ste u dvije kategorije ostvarili i dva prva mjesta – učenicima je poručila mentorica Mara Grašić.

Ispred Grada Koprivnice prijemu su također prisustvovale zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnica Ana Mlinarić.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice