Gradonačelnik obišao Osnovnu školu Đuro Ester i Muzej grada Koprivnice


Objavljeno: 17.01.2018 — Pregledano: 133 puta

Danas 17. siječnja gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec obišli su Osnovnu školu Đuro Ester i Područnu školu Vinica. Prije samog obilaska održan je kratki sastanak s ravnateljicom Sanjom Prelogović. Ravnateljica je izrazila zadovoljstvo radom nastavničkog osoblja koji su i zimske praznike iskoristili za edukacije vezano za projekt e-Škole. Zimske praznike u školi su također iskoristili za obnovu učionica, riječ je o obnovi parketa u ukupno šest učionica. U školi je također kupljen dio nove opreme za školsku kuhinju.
Gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec su pohvalili rad nastavnika i svih ostalih djelatnika te osnovaca koji svake godine ostvaraju jako dobre rezultate na natjecanjima i rado sudjeluju u školskim projektima.
Nakon obilaska Škole održan je i radni sastanak s ravnateljom Muzeja grada Koprivnice Robertom Čiminom. Glavna tema razgovora bio je projekt energetske obnove zgrade Muzeja kao i budući planovi izgradnje Muzejskog trga. Ravnatelj Čimin napomenuo je kako su trenutno u pripremama za ovogodišnju Noć muzeja. U sklopu obilaska razgledan je i trenutni muzejski postav „Vlastelinstvo Gorbonok“ koji je rezultata petogodišnjeg arheološkog istraživanja na području općina Kloštar Podravski i Podravske Sesvete.