HR EN

Grad Koprivnica

Gradonačelnik Jakšić sudjelovao na obilježavanju proslave Dana križevačkih branitelja i 31. obljetnice oslobođenja Vojarne

Saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić položio je danas vijenac i zapalio svijeću ispred spomen obilježja „Ponos branitelja – u znaku križa“ i prisustvovao u obilježavanju proslave Dana branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 31. obljetnice oslobođenja Vojarne u Križevcima. Proslavu je svojim dolaskom uveličao i predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović.

Vijence su položile i delegacije Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske, Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca i Kriznog stožera, obitelji poginulih i nestalih branitelja i braniteljskih udruga.

U restoranu Vojarne održana je središnja proslava, prilikom koje su uzvanici održali prigodne govore. Čestitku križevačkim braniteljima povodom njihovog dana uputio je predsjednik Zoran Milanović.

„Naša su prava pretočena u državu upravo zahvaljujući žrtvi branitelja i to treba neprestano ponavljati i biti ponosan. Na nama je da se s energijom i strašću borimo za vrijednosti koje su nam ostavili, za naše samopoštovanje i naš identitet jer je nama samima najviše stalo do naše zemlje. Hvala vam na svemu što ste učinili za Hrvatsku“, rekao je predsjednik Milanović.

Prigodnim riječima križevačkim se braniteljima obratio i saborski zastupnik i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Nije normalna zemlja koja ne može sama zaštiti svoju naftu, plin, slavonsku žitnicu za koju ste se vi borili, nego bi ju najradije dala na upravljanje nekome drugome. To jesu teške teme, to je ogromna odgovornost, ali vaša pobjeda govori da je i to moguće obraniti i ostvariti jer će upravo to biti najbolje čuvanje sjajne pobjede koju ste nam vi dali u temelje naše države. Hvala vam još jednom, neka nam žive slobodni, kraljevski, hrvatski Križevci, neka nam žive naši branitelji, sretan vam Dan križevačkih branitelja“, poručio je gradonačelnik Jakšić.

U prigodnim govorima obratili su se i križevački gradonačelnik Mario Rajn, Koprivničko-križevački župan Darko Koren, državni tajnik Branko Hrg, predsjednik tadašnje Općine Križevci Stjepan Palijan i ratni zapovjednik tadašnje Policijske postaje Križevci Božidar Štubalj.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice