U Domu mladih počeo 5. Kazališni festival za djecu i mlade “Jaje”


Objavljeno: 11.10.2019 — Pregledano: 258 puta

U dvorani Doma mladih predstavom “S razlogom“ u izvedbi Kazališne družine Pinklec u koprodukciji s organizacijom Loft, večeras je započeo 5. Kazališni festival za djecu i mlade “Jaje”.

Pozdravnim govorom okupljenima se u ime glavnog organizatora festivala obratio direktor tvrtke Hartmann Hrvatska Dario Šumiga, dok je koprivničkom gradonačelniku Mišelu Jakšiću uz prigodni govor, pripala čast da otvori festival. Prisutni su bili i članica Uprave GKP Komunalac Dubravka Horvat te zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Ususret festivalu održana je i radionica ukrašavanja jaja od pulpe pod vodstvom umjetnice Gordane Špoljar Andrašić koja se mogu tijekom festivala vidjeti u Domu mladih.

Što se tiče ostalih predstava koje su u programu 5. Kazališnog festivala „Jaje“, u subotu, 12. listopada (Dom mladih) održat će se predstava „Alisa i bijeli zec“ u izvedbi Zadarskog plesnog ansambla te predstava „Romeo & Julija“ u izvedbi Asterion’s House, ali u prostoru Velikog dvorišta Muzeja grada Koprivnice. Završna predstava festivala „Nezaboravak“ u izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku je u nedjelju, 13. listopada s početkom u 11 sati, nakon koje slijedi svečano zatvaranje festivala dodjelom nagrade za najbolju predstavu u cjelini.

Pokrovitelji festivala su Grad Koprivnica, GPK Komunalac, Koprivničko – križevačka županija, Samita Komerc d.o.o. i Veleposlanstvo Kraljevine Danske, a ulaz na sve predstave je besplatan.

Foto: Mateo Alečković