Koprivnica domaćin Mathemi – Međunarodnom ekipnom natjecanju iz matematike


Objavljeno: 12.04.2019 — Pregledano: 250 puta

U organizaciji Udruge mladih koprivničkih matematičara, danas je u koprivničkoj OŠ „Braća Radić“ svečano otvorena Mathema, Međunarodno ekipno natjecanje iz matematike, na kojem sudjeluje oko tisuću učenika iz pet europskih zemalja – Estonije, Cipra, Grčke, Bosne i Hercegovine te zemlje domaćina Hrvatske. U rješavanju kompleksnih zadataka natječu se mladi talentirani matematičari od 3. razreda osnovne škole do 2. razreda srednje škole. Uz OŠ „Braća Radić“, natjecanje se odvija i u Gimnaziji „Fran Galović“.

„Ponosan sam na naše mlade matematičare, naše učitelje mentore, sve vas u organizaciji koji ste omogućili da se ime Koprivnice prenosi putem znanja diljem naše zemlje, a i Europe. Ovime svi zajedno pokazujemo da se isplati ulagati u mladost, u znanje, u infrastrukturu koja mora pratiti obrazovanje. Sretan sam kad vidim ovako sretna lica koja pokazuju da smo zaista na dobrom putu te vam stoga od srca želim puno uspjeha u rješavanju matematičkih zadataka, a nakon toga da se dobro zabavite sa svojim prijateljima u našoj Koprivnici“, poručio je okupljenima koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, prilikom svečanog govora.

U pozdravnom govoru uz gradonačelnika Jakšića, okupljenima su se obratili ravnatelj škole domaćina Krešo Grgac, županijska pročelnica Ana Mušlek te voditeljica projekta Mathema Mara Grašić.

Dobrodošlicu natjecateljima i gostima u glazbeno – kulturnom programu svojim su nastupima zaželjeli učenici Tea Bosman, Marija Jembrek, Helena Betlehem, Marta Jembrek, Zara Grbeš i školski bend „Domaći igrači“.