HR EN

Grad Koprivnica

Tribina FA Koprivnica

Folklorni ansambl Koprivnica organizirao tribinu „Amaterizam u kulturi – važnost i značaj“

U organizaciji Folklornog ansambla Koprivnica, danas 28. lipnja, u Domu mladih održana je tribina „Amaterizam u kulturi – važnost i značaj“. Tribina je organizirana u povodu obilježavanja 40 godina kontinuiranog djelovanja FA Koprivnica u području kulture.

U proteklih 40 godina rada Folklorni ansambl Koprivnica djeluje u kulturnom amaterizmu i okuplja veliki broj zaljubljenika u tradiciju, glazbu i ples te na scenu donosi bogatstvo i ljepotu hrvatskog folklora. Kroz godine ti su entuzijasti podizali kvalitetu svog rada te je danas FA Koprivnica prepoznat kao jedan od ansambala u samom vrhu folklornog amaterizma – istaknula je Nada Šešić, predsjednica i umjetnička voditeljica FA Koprivnica

Pitanja o kojima se raspravljalo u sklopu tribine bila su ima li dovoljno amaterizma u kulturi te na koji način potaknuti njegov razvoj u kvalitativnom i kvantitativnom pogledu te koliko se amaterizam promijenio posljednjih godina.

Gosti tribine bili su Božica Jelušić, književnica; Andrija Ivančan, etnolog i polonist te Amon Remenar, mag. politologije i socijalne politike.

Ispred Grada Koprivnice tribini je sudjelovala Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika. U svom obraćanju je istaknula značaj FA Koprivnica za grad te važnost amaterizma u kulturi.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice