HR EN

Grad Koprivnica

Dvorana “Domoljub” slavi rođendan uz predstavu “Važnije polovice”

VAŽNIJE POLOVICE

Teatar Mašina igre

Autorice: Beatrica Kurbel i Mirna Rustemović

Režija: Paola Slavica

Igraju: Judita Franković Brdar i Paola Slavica
Trajanje predstave: 80 minuta

Nezavisna umjetnička organizacija Mašina igre u suradnji s dramaturginjama Beatricom Kurbel i Mirnom Rustemović predstavlja autorski projekt Važnije polovice. Nakon svoje prve uspješne predstave Pod naponon (u suradnji sa KNAP-om), Mašina igre predstavlja duo dramu koja se bavi generacijom popularno nazvanom milenijalsi, obraćajući se upravo njezinim pripadnicima.

Što danas znači ona poznata fraza naših roditelja “kada smo mi imali trideset, u naše vrijeme mi smo…”? Gdje se skriva recept za sigurnu egzistenciju u moru honorarnih i poslova na određeno? Kako sretno ili barem bezbolnije živjeti čak dvije stvarnosti: fizičku i virtualnu? Što je uspjeh, a što preživljavanje? Koje ljubavne veze imaju potencijal za nešto ozbiljnije od par mjeseci ili godina ležernog nalaženja? Kada i da li uopće imati djecu, obitelj i išta stalnije u toj cijeloj đungli (ne)mogućnosti? Što sada kada smo dio Europske unije i cijeli svijet nam je na dlanu? Što nakon zadnje pjesme i fajrunta? Jesmo li hrabriji i uporniji od nekih prijašnjih generacija ili smo samo razmaženi i izgubljeni? Svakodnevica nam je rascjepkana na virtualne profile, izvješća o stanju računa na mailu, stalna uspoređivanja sa prijateljima i kolegama, male i grandiozne planove koji se stvaraju i brišu brzinom fejsbučnih statusa, uzdisanja između ugode i anksioznosti i stalna propitivanja nas samih i svih koji nas okružuju.

Važnije polovice su rezultat isprekidano-kontinuiranog rada u kojem su se Beatrica i Mirna nalazile srijedom, spajajući ugodno sa korisnim – uz druženje, bilježeći crtice iz svojih života kroz prozne fragmente i osobnu prepisku u inboxu. Dodajući fikciji navedene dokumentarističke elemente, izgradili su dva ženska lika – dvije pripadnice ove širokoobuhvatne generacije koju tumače višestruko nagrađivana hrvatska glumica Judita Franković Brdar uz mladu i talentiranu glumicu Paolu Slavicu kojoj je ovo ujedno i prva režija kazališne predstave. Mjesto radnje su naravno prirodna staništa svih nas – kafići, i to srijedama, na polovici tjedna. Predstava je nastala u koprodukciji Teatra Mašina igre i Teatra &TD.

Dvorana „Domoljub“

  1. prosinca 2021. (utorak) u 19:30 sati

Ulaznice po slavljeničkoj cijeni od 30,00 kn možete kupiti u Domoljubu radnim danom od 12:00 do 17:00 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390 te na email kultura@pou-kop.hr. Kako bismo vam omogućili brži ulazak u dvoranu „Domoljub“, molimo da rezervirane ulaznice podignete 24 sata prije održavanja predstave. Cijena za studente, umirovljenike, te za kupovinu 6 ili više ulaznica iznosi 20,00 kn.

Prisutnost na predstavi moguća je isključivo uz COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju. Predstava će se održati uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice