HR EN

Grad Koprivnica

Dječja predstava “Zeko, Zriko i Janje”, Dvorana “Domoljub”, 21. siječnja 2022.

ZEKO, ZRIKO I JANJE

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku

Režija: Ivan Balog, Obnova: Ivica Lučić / Aleksandra Colnarić

Igraju: Ivica Lučić – Pripovjedač, Lugar Luka – Ivica Lučić, Zeko – Inga Šarić, Zriko – Lidija Helajz, Janje – Areta Ćurković, Vuk – Tihomir Grljušić/Srđan Kovačević, Lisica – Aleksandra Colnarić, Male lisice, psići – XXX
Scenografija i kostimografija: Tončica Knez

Uzrast: 3+

Trajanje: 45 minuta

Ova kultna predstava o plahom Janjetu, uplašenom Zeki i besposlenom Zriki već godinama živi u srcima mnogih generacija. Na repertoaru je neprekidno od 1958. godine, a nov život na sceni darovali dobila je 2020.  kada su u potpunosti obnovljeni kostimi i scenografija!

Pohlepni Vuk ukrao je iz stada Janje, dovukao ga u šumu i svezao za stablo. Neće ga još pojesti jer je premršavo. Vuk legne i zaspi, a iz grmlja izlazi Zeko. On priznaje Janjetu da nema ni trunke hrabrosti, ali će sve poduzeti da spasi Janje. Odvezuje uže kojim je Janje zarobljeno i oboje u strahu bježe. Pridružuje im se besposleni Zriko te oni zajednički traže neko sklonište. Na nesreću, potraže ga upravo u kući Lije, Vukove saveznice.

Ona ih prima vrlo ljubazno, prepušta im kuću te odlazi sa svojom djecom na drugo mjesto, svojoj rođakinji. To je, međutim prijevara, jer ona javlja Vuku koga ima u svojoj kući. Na sreću, troje je prijatelja našlo saveznika u lugaru Luki, koji se obračunava s Vukom.

Troje prijatelja odlučuje ostati kod lugara Luke, jer se više ne žele rastajati…

Dvorana „Domoljub“

  1. siječnja 2022. (petak) u 18:00 sati

Ulaznice po cijeni od 20,00 kuna možete podići u Domoljubu radnim danom od 13:00 do 17:00 sati ili rezervirati na broj telefona 222-390 te na email kultura@pou-kop.hr. Kako bismo vam omogućili brži ulazak u dvoranu „Domoljub“, molimo da rezervirane ulaznice podignete 24 sata prije održavanja predstave.

Prisutnost na predstavi moguća je isključivo uz COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju za starije od 16 godina. Predstava će se održati uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice