Dan državnosti Republike Hrvatske


Objavljeno: 25.06.2019 — Pregledano: 107 puta

Hrvatska danas slavi Dan državnosti, 28. obljetnicu od proglašenja državne neovisnosti i suverenosti, u spomen na 25. lipnja 1991. godine kada je Hrvatski sabor donio povijesnu odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika tadašnje SFRJ.

Povijesnoj odluci Hrvatskoga sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika prethodila je takva odluka građana Republike Hrvatske iskazana na referendumu održanom 19. svibnja 1991. godine.

Na današnji dan, posebnu zahvalnost i poštovanje odajemo svima koji su dali svoje živote u obrani naše domovine te nam dali mogućnost da stvaramo slobodnu i demokratsku modernu Hrvatsku, koja je danas punopravni član obitelji Europske unije.

Uvjerenja smo da velikim radom, zajedništvom, znanjem, zalaganjem i požrtvovnošću možemo još kvalitetnije razvijati i osnažiti, kako našu Koprivnicu, tako i našu domovinu.

Drage Koprivničanke i Koprivničanci, od srca vam čestitamo 25. lipanj, Dan državnosti Republike Hrvatske.

Gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenice gradonačelnika Melita Samoborec i Ksenija Ostriž te predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal