Bogatim programom obilježen dan Umjetničke škole “Fortunat Pintarić”


Objavljeno: 07.06.2018 — Pregledano: 49 puta

Bogatim kulturno-umjetničkim programom Umjetnička škola “Fortunat Pintarić” proslavila je svoj dan. Na samom početku ravnateljica Ariana Šandl zahvalila se svim suradnicima koji doprinese uspješnom radu škole te posebno istaknula rezultate koje su polaznici postigli u protekloj godini.

Trudimo se već godinama održati status kvalitetne obrazovne ustanove, a česte izjave kako spadamo među najuspješnije glazbene škole u Hrvatskoj potkrepljuju mnoge činjenice. Jedna od njih zasigurno su odlični nastupi naših učenika na brojnim natjecanjima, o čemu svjedoče i podaci tekuće školske godine u kojoj smo sudjelovali na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima na kojima su učenici naše škole osvojili brojne nagrade – ponosno je rekla ravnateljica Ariana Šandl.

Školu polazi 320 učenika, koji su u ovoj školskoj godini nastupili na 20 natjecanja te ostvarili zapažene rezultate.

Uspjesi naše škole isključivo su rezultati predanog rada učenika, mentora, ali i roditelja učenika koji su zajedno činili pobjedničku ekipu – zaključila je ravnateljica.

Svečanosti su ispred Grada Koprivnice pristani bili Mišel Jakšić, gradonačelnik i Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika. Ispred Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac Koprivnica prisutna je bila Nataša Tetec, predsjednica Uprave.

Hvala vam na svim rezultatima koje ostvarujete i što kroz natjecanja predstavljate našu Koprivnicu. Odlični rezultati naša su obaveze da još više ulažemo u potrebne uvjete za rad i da vam omogućimo da svoja znanja i vještine razvijate na što kvalitetniji način – kazao j gradonačelnik Mišel Jakšić.

Umjetnička škola u Koprivnici djeluje od 1961. godine kao osnovna glazbena škola. U školskoj godini 2010./2011. započelo je izvođenje i srednjoškolskog programa, a od 2012. godine otvaranjem odjela za suvremeni ples postaje Umjetnička škola. Područni odjel u Virju s radom je započeo 2012 godine, a u Đurđevcu 2013. godine.

Svečanosti programa doprinijeli su i učenici Osnovne škole Fran Koncelak iz Drnja postavljanjem izložbe radova na temu radost slikanja uz glazbu inspiriranu djelom Claude Debussyja mjesečina.