Biciklistička utrka „Tour of Croatia” – obavijest o prometu


Objavljeno: 16.04.2018 — Pregledano: 105 puta

Biciklistička utrka „Tour of Croatia – race through natural beauty“ započinje sutra, 17. travnja u 11 sati, 1. etapom na relaciji Osijek  – Koprivnica.

Sukladno vremenskom planu utrke, uzimajući u obzir prosječnu brzinu kretanja natjecatelja, očekuje se da će se utrka na području PU koprivničko – križevačke odvijati između 15.30 i 17.30 sati.

Cilj 1. etape biti će na Zrinskom trgu u Koprivnici, a natjecatelji se očekuju između 17 i 17.30 sati.

Za vrijeme prolaska kroz područje ove policijske uprave natjecatelji će se kretati državnom cestom broj 2, na relaciji Kloštar Podravski – Đurđevac – Virje – Novigrad Podravski – Koprivnica.

U Koprivnici natjecatelji će prolaziti slijedećim ulicama i trgovima:

Zaobilazna cesta – Križevačka cesta – Zagrebačka ulica – Ulica Ante Starčevića – Florijanski trg – Zrinski trg – Trg bana Josipa Jelačića – Trg dr. Tomislava Bardeka – Ulica braće Radića – Bjelovarska cesta.

Posebnost ove utrke je da se oko grada Koprivnice voze dva kruga.

Kako je za potrebe utrke potrebno da na kolniku prometnice nema drugih sudionika u prometu osim natjecatelja i njihovih vozila iz pratnje, za vrijeme trajanja same utrke i neposredno prije dolaska natjecatelja na područje Policijske uprave, trasa utrke će se zatvoriti za sav promet.

Stoga, Policijska uprava Koprivničko-križevačka, poziva  sve vozače da postupaju sukladno uputama odnosno znakovima policijskih službenika i redara koji će na pojedinim lokacijama vršiti zatvaranje prometa na trasi kretanja natjecatelja odnosno uoči dolaska natjecatelja neće dozvoliti uključivanje vozila na trasu biciklističke utrke.

Također, apeliraju na vlasnike teretnih vozila odnosno na prijevoznike, da svoja vozila u vrijeme održavanja utrke preusmjere na ostale prometne pravce jer će se ista privremeno isključivati iz prometa.

Mole se sudionici u prometu za strpljenje i postupanje sukladno znacima i naredbama policijskih službenika, te uputama redara utrke.

Uz navedeno, svi sudionici u prometu koji se zateknu na navedenim dionicama utrke dužni su se pridržavati naredbi policijskih službenika na terenu.

Raspored etapa (pdf)

Ineraktivna karta biciklističke utrke „Tour of Croatia“

Detalji vezani uz samu utrku mogu se pronaći na službenoj stranici organizatora.