Predstava “Solo for 2”


Nedjelja, 15. listopada 2017., 11.00 sati – Dom mladih

Danska predstava ‘Solo for 2′ ili ‘Solo za 2’ Theatergruppe Batida govori o raspadu orkestra koji spadne na samo dva člana – i njihovoj predanosti svojoj misiji da ipak na kraju odsviraju koncert.


SOLO FOR 2 / SOLO ZA 2

THEATERGRUPPE BATIDA, DANSKA

Dirigent je spreman i čeka. Koncert samo što nije počeo. Ali jedan za drugim članovi orkestra “Sedam slatkih magičnih” zovu ga i otkazuju dolazak. Jedini koji se pojavljuje je najlošiji glazbenik iz orkestra, kojeg zanimaju samo nogomet i hrana. Prijeti katastrofa.

Ipak, njih dvojica na kraju zaključuju da imaju više zajedničkog nešto što su mogli i zamisliti, a ishod je neočekivana pjesma iz malog sela Libovich.

Predstava je namijenjena djeci od 4 godine naviše, a traje 45 minuta. Jezik nije prepreka za gledanje, jer se gotovo potpuno oslanja na gestikulaciju i muziku.

Danska kazališna skupina ‘Theatergruppe Batida’ u potpunosti je posvećena dječjem kazališnom stvaralaštvu, iako povremeno prirede i poneku kazališnu predstavu za odrasla. Jedinstven način pripovjedanja, koji se temelji na glazbi i gestikulacijskoj interakciji s publikom cijenjen je i izvan granica Danske, te je ova popularna skupina sa svojim predstavama gostovala u više od 40 zemalja svijeta.