Otvorenje izložbe “Priča o parku”


Muzej grada Koprivnice Vas  poziva na otvorenje izložbe osam koprivničkih fotografa

IZLOŽBA

PRIČA O PARKU:

BARAĆ – BRKIĆ – FUKER – KOS – KOSTJUK – POSAVEC – SUŠENJ – VARGOVIĆ

vrijeme: 19.05.2017. u 19:00 sati

mjesto:  Galerija Koprivnica, Zrinski trg 9

organizator: Muzej grada Koprivnice:

autor i kustos:  Draženka Jalšić Ernečić

trajanje izložbe:  19.05. – 11.06.2017.

Izlošci: fotografije 25×38

Tekst u katalogu, postav izložbe: Draženka Jalšić Ernečić

Prikupljanje dokumentarnih fotografija za konzervatorsku studiju o povijesti i razvoju koprivničkog parka, potaknulo je izložbu suvremene fotografije koja okom profesionalnih promatrača bilježi trenutak vremena u kojem su neminovne promjene dio života. Ispričana fotografska ”Priča o parku – Vizualna fotografska priča” već se u ovom trenutku može ispričati drugačije, no u tome je i čar, kako kustoskog odabira, tako i same biti suvremene fotografije kao medija. Istraživanjem teme utvrđeno je kako se koprivnička fotografija razvijala nekako istovremeno kada i prostora parka, stoga je izložbom ”Priča o parku” moguće ispričati dvije samo naoko različite priče: priču o koprivničkom parku i priču o koprivničkoj fotografiji. Na tragu ove konstante nastao je odabir fotografija izložbe u Galeriji Koprivnica.

Izložbom se predstavljaju radovi osam profesionalnih koprivničkih fotografa (Ivica Barać, Ivan Brkić, Milan Fuker, Mario Kos, Vladimir Kostjuk, Marko Posavec, Marijan Sušenj i Boris Vargović) kojima je fotografija izvor osnovne egzistencije. Od vernakularne ateljerske fotografije, dokumentarne, reportažne, korporativne ili umjetničke fotografije, izložba ”Priča o parku” stavlja naglasak na fotografiju u kojoj profesionalni pristup nije ostao imun na emotivnu uključenost u temu i motiv.

Otvorenje izložbe PRIČA O PARKU održat će se u povodu Međunarodnog dana muzeja 19.5. u 19:00 sati u Galeriji Koprivnica. Izložba ostaje otvorena do 11.6. 2017.