Ministarstvo poljoprivrede organizira drugu reviju vina hrvatskih autohtonih sorata „VINA od DAVNINA“ 


Objavljeno: 20.03.2019 — Pregledano: 178 puta

Ministarstvo poljoprivrede organizira drugu reviju vina hrvatskih autohtonih sorata pod nazivom „VINA od DAVNINA“ koja će se održati  26. i 27. travnja 2019. u Zagrebu, u prostoru Art galerije Lauba.

Ovim projektom želi se na jednom mjestu spojiti proizvođače vina autohtonih sorata, resorne institucije, znanstvene i obrazovne institucije, trgovce, ugostitelje i one koje jednostavno vole uživati u dobrom vinu.  Suorganizator ove manifestacije je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, a partneri manifestacije su: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Institut za poljoprivredu i turizam i Institut za jadranske kulture i melioraciju krša.

Zainteresiranim proizvođačima vina od autohtonih sorata vinove loze omogućeno je izlaganje na reviji, sudjelovanje na ocjenjivanju vina i objava u katalogu manifestacije.

Cilj manifestacije „VINA od DAVNINA“ jest proizvođačima i potrošačima ukazati na važnost vina autohtonih sorti na hrvatskoj vinskoj sceni, poticati ih na proizvodnju istih i raditi na poboljšanju njihove kakvoće, sa željom stvaranja prepoznatljivosti Hrvatske kao autentične vinske zemlje.

 

Prijavnica za ocjenjivanje vina

Prijavnica za izlaganje na reviji

Pismo izlagačima