Proračun u malom


Drage Koprivničanke i Koprivničanci,

pred nama je 2017. godina, ne samo kao godina u kojoj ćemo kao i uvijek do sada dati sve od sebe da ostvarimo sve ciljeve koje smo si zadali i koje smo donijeli u godini koja je pred nama, nego definitivno godina u kojoj biramo smjer razvoja. Želimo li da Koprivnica ide i dalje putem grada razvoja znanja, odnosno da doista u pravom smislu budemo grad razvoja ili da budemo grad stagnacije.

Kod pripremanja proračuna zadali smo si cilj da budemo grad budućnosti. Upravo zato me izrazito veseli što se ove godine vraćamo na predkrizna vremena, koja ćemo nastojati i nadmašiti kad pričamo o ulaganjima u komunalnu infrastrukturu. Jedan od glavnih projekata je revitalizirati našeg gradskog središta. Želimo da postane prostor gdje će se ljudi htjeti okupljati, gdje će htjeti boraviti. Novu vizuru gradu dati će i Ulica Hrvatske državnosti kao jedna od najfrekventnijih ulica, koja će ove godine postati prva pametna ulica u Koprivnici. Pametnim načinom korištenja novih tehnologija cilj nam je podizati sigurnost svih onih koji prometuju tom ulicom. Nismo zaboravili ni prigradska naselja. Ove godine asfaltirat ćemo i doći s komunalnom infrastrukturom u neke ulice koje su to možda i predugo čekale. Cilj nam je kroz dvije do tri godine građevinsku zonu u potpunosti komunalno opremiti.

Veseli me što u proračunu za 2017. godinu još jače potičemo društveno obrazovnu komponentu, ali i fizička  ulaganja u infrastrukturu naših vrtića i osnovnih škola. Sufinanciranje udžbenika, besplatne bilježnice, ulaganje u opremu kao i sufinanciranje projekata, aktivnosti su koje ćemo i dalje provoditi. Razmatrat ćemo i najbolji način poticanja visokoškolskog obrazovanja koji će pratiti stipendiranje naših studenata.

Sve to planiramo učiniti predanim radom i funkcioniranjem gradskog proračuna. I dalje ćemo biti grad bez prireza, grad s najnižom cijenom vode, s ciljem postizanja i najniže cijene plina u Republici Hrvatskoj.

Cilj proračuna za 2017. godinu je da branimo sve one dosegnute društvene standarde u kojima smo lideri, a to je zasigurno pokrivenost u infrastrukturi, ulaganja u obrazovanje, niska cijena komunalnih energenata dodajući novu vrijednost, a to je održivi razvoj koji nas pozicionira na sam vrh gradova koji nose titulu Smart City.

PRORAČUN U MALOM, 2017.