PROJEKT DEPART


Objavljeno: 31.08.2016 — Pregledano: 1.826 puta

Projekt Network for Democratic participation of Roma and traveller communities on municipality level – European and local challenges, s akronimom DEPART provodi se u sklopu EU programa „Europe for Citizens“.

DEPART projekt je usredotočen na problem integracije Roma u lokalnim zajednicama. Ovaj projekt ima za cilj doprinos na lokalnoj razini i uključenost predstavnika ciljnih skupina, a to su lokalne vlasti, civilno društvo i romska zajednica U sklopu projekta provode se radionice i događaji iz različitih aspekata kao što su stanovanje, obrazovanje, socijalna pitanja, zapošljavanje.

Nositelj projekta je Grad Graz (Austrija)

Pridruženi partneri: Grad Koprivnica, Grad Maribor (Slovenija), Grad Kremnica (Slovačka), Grad Miercurea – Ciuc (Rumunjska), Grad Prato (Italija), Grad Pečuh (Mađarska).

Trajanje projekta: siječanj 2016. – prosinac 2017.

Projektne troškove Grada Koprivnice pokriva nositelj projekta.

Detaljnije informacije o projektu:

https://www.facebook.com/departconferences

www.depart-project.com

21. travnja 2016. održana je prva konferencija u Mariboru (Slovenija) u organizaciji Grada Graza zajedno s Gradom Mariborom i EUROPEAN NEIGHBOUR. Prva konferencija održana je na temu „Smještaj za Rome i ostale zajednice“ što predstavlja osnovu za integraciju i inovativan pristup u stvaranju smještajnih kapaciteta ciljne skupine. Konferencija je okupila 125 sudionika iz različitih zemalja.

14. studenog 2016. održana je druga konferencija u Pečuhu (Mađarska) u organizaciji Grada Graza, Grada Pečuha i EUROPEAN NEIHGHBOUR. A glavna tema konferencije je „Mogućnosti u obrazovanju i usavršavanju za Romsku zajednicu“ što predstavlja temelj za budući razvitak Romske zajednice. Konferencija je okupila više od 150 sudionika iz različitih zemalja.

U 2017. godini održati će se tri konferencije, u Koprivnici, Pratu (Italija) i Grazu (Austrija).