Zamjenica gradonačelnika prisustvovala je na Skupštini Aerokluba “Krila Koprivnica”


Objavljeno: 05.03.2011 — Pregledano: 719 puta

U kongresnoj dvorani Hotela Podravina, u petak 3. ožujka održana je redovna izvještajna Skupština Aerokluba „Krila Koprivnica“. Skupštini, na kojoj je izneseno Izvješće o radu aerokluba za protelu godinu,  prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Vesna Želježnjak.

Aeroklub «Krila Koprivnica" je udruga povezana u Zajednicu tehničke kulture grada Koprivnice i Zajednicu tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije, te u Hrvatski zrakoplovni savez te broji 30 članova. Predsjednik kluba je Zlatko Gajdić.
U klubu trenutno djeluje sekcija motornih pilota, sekcija jedriličara i sekcija zmajara, dok su aviomodelari, članovi kluba, uključeni u rad modelarske sekcije Zajednice tehničke kulture grada Koprivnica.
Tri sportska pilota aviona, tri sportska pilota jedrilice, dva pripravnika za sportskog pilota aviona i četiri pripravnika za sportskog pilota jedrilice, kao i dva pripravnika zmajara čine ekipu koja se aktivno bavi letenjem u ovom klubu.
Flotu trenutno čine: Motorna jedrilica, dvije školsko trenažne jedrilice, motorni zmaj i avion za obuku, vuču jedrilica i trenažno – sportsko letenje.